Pressemeddelelse
18 maj 2009

Bæredygtig cykeldesign

Fra 18 maj i år kan du vælge mellem almindelig cykelstil og Flavio Deslandes noget mere iøjnefaldende bambuscykler. For på denne dato lancerer den herboende brasilianske industrielle designer hans første serie af håndbyggede cykler.


Godt for dig – godt for alle

Cyklens ramme er bygget i bambus. Ved at cykle på bambus reducerer man sit eget CO2-aftryk og bidrager til en renere planet. Men en bambuscykel er ikke blot et udsagn om dens ejer, den er også en forbedring af cykelkomforten, takket være materialets fleksible men alligevel stive egenskaber.

Den bambus, der anvendes til Desland
es' cykler er høstet i hånden i Brasilien og nøje udvalgt til netop dette brug. Bambussen tørres og overfladebehandles så den kan holde længe. Som følge af materialets særlige struktur er der anvendt specielle værktøjer og behandlingsteknikker ved fremstillingen af cyklen.

Et enestående materiale

Fra gammel tid er bambus blevet brugt til konstruktion af huse, møbler, hegn, redskaber såvel som til smykker og personligt brug – og som fødekilde. I disse år tiltrækker bambus sig også interessen hos forskere, der stadig finder nye anvendelsesområder for dette enestående materiale.

Den herboende brasilianske designer udtaler: ”Bambus er naturens egen organiske rørkonstruktion. Jeg har altid ment, at dette fine materiale har store muligheder i sig. Udfordringen i at lokke dem frem har holdt mig i gang. Og målet har været at forene moderne design og naturlige materialer. At skabe den forening i en cykel er egentlig ganske nærliggende: at cykle er en yderst energieffektiv måde at bevæge sig på. Og at kombinere bæredygtige materialer som bambus med nulenergi transport føles helt rigtig.”


Mødte dansk cykelkultur

Da Flavio Deslandes, den brasilianske designer bag den danske virksomhed af samme navn, flyttede til København i 2000 oplevede han en helt ny verden af cykler og cykelkultur. Lige siden har Flavio arbejdet for adskillige cykelfirmaer – med mekanik, rammebygning, produktudvikling og design. Og han har bygget cykler og bambuscykler for private kunder.
Nu er Flavio klar til at delagtiggøre andre i sin verden af bambuscykler. En Deslandes cykel kan erhverves for 28.000 kr. De håndbyggede cykler kan bestilles direkte fra hjemmesiden www.flaviodeslandes.com og fra næste år også i udvalgte butikker.

______________________________________________________


For yderligere information om bambuscyklen og Flavio Deslandes, kontakt venligst:

info@flaviodeslandes.com
www.flaviodeslandes.com